Weer een flinke stap richting het kampioenschap

Geplaatst op: Zondag 24 maart 2019
Olympia’18 heeft in het tweeluik tegen concurrent Schijndel goede zaken gedaan door de thuiswedstrijd met 1-0 te winnen. Zondag 31 maart volgt de return in Schijndel. Door deze uitslag is de voorsprong op de nummer twee Schijndel gegroeid tot 12 punten en bovendien heeft Olympia één wedstrijd minder gespeeld.

Uit de eerste kans van de wedstrijd kwam Olympia al op voorsprong. Uit een voorzet van Sam Luppes verschalkte Douwe Zwaan met een prachtige lob de Schijndel-doelman Timo de Louwere en dat was al na 8 minuten 1-0. Olympia kreeg nog enkele goede mogelijkheden om de score een nog gunstiger aanzien te geven, maar Okki van Dalen en Sam Luppes hadden geen geluk. Na een half uur raakte Schijndel-keeper ernstig geblesseerd en moest vervanger worden door de 19-jarige Roy Schouten. En hij deed zich al meteen gelden door een vliegend schot van Okki van Dalen tot corner te verwerken. Pas in de blessuretijd kreeg Schijndel de eerste kans uit een vrije trap.

Na enkele mogelijkheden over en weer werd Schijndel in de laatste 20 minuten meer dreigend. Echte kansen waren er nauwelijks. In de slotfase kregen beide teams enkele scoringsmogelijkheden maar beide keepers Jasper Görts en Roy Schouten hielden hun doel evenwel schoon. Het bleef tot de laatste minuut spannend en behield Olympia zijn dik verdiende voorsprong.

Zondag 31 maart speelt Olympia’18 het inhaalduel weer tegen Schijndel in Schijndel. Zondag 7 april weer uit tegen Constantia in Wanroij.

Basisspelers Olympia’18: Jasper Görts, Ramon Bulkens, Mitch Verstraaten, Jochem Zwaan, Bas Janssen, Levi Meulensteen, Jordi Toonen, Okki van Dalen, Douwe Zwaan, Freek Kerkhoff, Sam Luppes.
Ingevallen wisselspelers: Furkan Sarioglu, Tijmen Philips, Bastiaan Görts.