Ongelofelijke ontknoping voor Olympia'18 in Volkel; van 3-0 naar 3-4!!!

Geplaatst op: Zondag 25 februari 2018
Olympia'18 heeft in Volkel voor een daverende verrassing gezorgd. Na een schijnbaar hopeloze 3-0 achterstand bij rust met nauwelijks kansen van Olympia-zijde, werd in de tweede helft een echt huzarenstuk uitgehaald. Het team van coach Wil Beijer zette Volkel onder druk en na twee goals in de 54ste en 56ste minuut kantelde de wedstrijd helemaal en ging Olympia er weer in geloven. Halverwege de tweede helft werd het al 3-3 en met nog 10 minuten te gaan werd het zelfs 3-4. Uiteindelijk een verdiende overwinning op de sterke nummer drie op de ranglijst, Volkel. 

Olympia begon gehavend aan de wedstrijd. Twee spelers moesten vanwege griep verstek laten gaan, keeper Jasper Görts en Mustafa Yilmaz. Volkel kwam al na 2 minuten aan de leiding. Uit de corner, over alles en iedereen heen, gaf Luuk van den Elzen een assist op Job van Oort en dat was 1-0. Volkel maakte het spel en Olympia kwam er nauwelijks aan te pas. Na 22 minuten verhoogde Volkel de score. Een aanval over de linkerflank werd door Olympia half afgeslagen en in tweede instantie kogelde Joep Verstegen vanaf de 16 meter in de uiterste bovenhoek. Keeper Sjors Janssen was weer kansloos, 2-0. En vlak voor rust werd het voor Olympia nog erger. De Volkel-aanvallers sneden op snelheid door de Olympia-defensie en Gijs Verstraten gaf andermaal Sjors Janssen het nakijken, 3-0 (42 min.).

In de tweede helft was het Olympia dat druk zette. En uit een corner van Okki van Dalen stompte keeper Tomek Kuijpers de bal onvoldoende weg en kon Mitch Verstraaten het laatste zetje geven, 3-1 (54 min.). Na een gele kaart voor Volkel belandde de vrije trap daaruit bij Douwe Zwaan en met een mooie kopbal betekende dat 3-2 (56 min.). En vanaf dat moment rook Olympia weer echt zijn kansen. En onder aanvoering van Jochem Zwaan werd de aanvalskracht van Volkel ontregeld. Olympia bleef dreigend. En het werd zelfs 3-3 uit een vrije trap van Levi Meulensteen. Zijn harde inzet werd werd door Douwe Zwaan net voldoende gelift en de bal verdween kansloos voor de keeper in het Volkel-doel (67 min.).Even later had Volkel bij een counter geen geluk toen de uitgekomen keeper Sjors Janssen de bal niet meer bereikte en de bal net naast het lege Olympia-doel ging. Maar het werd voor Olympia nog mooier. Over de flank zette Douwe Zwaan precies op maat Jordi Toonen in stelling en dat was 3-4!! Het ongelofelijke was gebeurd. Met een 3-0 voorspriong bij rust voor Volkel, trok door 4 doelpunten Olympia de volle winst naar zich toe. En dat terwijl keeper Tomek Kuijpers in de voorgaande 13 wedstrijden pas 8 keer was gepasseerd. 

Olympia blijft ondanks deze overwinning vierde met 25 punten uit 15 wedstrijden. Wel is de achterstand op koploper DAW uit Schaijk nog "slechts" 3 punten; DAW heeft echter wel pas 14 wedstrijden gespeeld. Zondag 4 maart speelt Olympia thuis tegen Berghem Sport. In Berghem werd het 8 oktober 1-1. Berghem staat op plaats zeven met 15 punten uit 14 wedstrijden.

Basisspelers Olympia'18: Sjors Janssen, Ramon Bulkens, Mitch Verstraaten, Levi Meulensteen, Yannick Baudet, Furkan Sarioglu, Bas Janssen, Douwe Zwaan, Okki van Dalen, Bastiaan Görts, Jordi Toonen.
Ingevallen wisselspelers: Jochem Zwaan, Danny van Vlissingen.