Olympia'18 wint ruim van Stormvogels'28: 4-0

Geplaatst op: Zondag 28 januari 2018

Olympia'18  wint ruim van  Stormvogels’28: 4-0

BOXMEER - In de eerste wedstrijd  na de winterstop op zondag 28 januari, één dag nadat Olympia’18 bij de Pronkzitting van BCV De Geitenbok plechtig uitgeroepen was tot Vereniging van het Jaar, moest Olympia’18 aantreden in Siebengewald voor de strijd tegen Stormvogels.  Olympia’18 won ruim en dikverdiend met maar liefst 4-0 en blijft op plaats vier van de ranglijst met nu 19 punten uit 12 wedstrijden en een doelsaldo van 22-10.
Zondag  21 januari oefende Olympia’18 in Groesbeek op kustgrasveld van De Treffers tegen vierde klasser Milsbeek. Uitslag 2-0 met goals van Douwe Zwaan en Okki van Dalen. Dinsdagvond 23 januari speelde de Boxmeerse ploeg  in Mook tegen derde klasser  Eendracht’30.  Resultaat 3-0 met doelpunten van Douwe Zwaan (2 zelfs) en Stan Claassen.
Olympia’18 speelde tegen Stormvogels met de pas 17-jarige Tom van de Rijdt in de basis als rechtsbuiten. Vanaf het begin was Olympia’18 de betere ploeg: veel meer balbezit, technisch sterker,  prima veldbezetting en ook duidelijke meer wedstrijdritme. Dit overwicht werd  uitstekend omgezet in vier doelpunten:  0-1 door Douwe Zwaan in de 9e minuut uit een scrimmage. 0-2 na een schitterend schot van Tom van de Rijdt in de 31ste minuut. Dit was tevens de rusttand. Na de theepauze bouwde Olympia’18 de voorsprong prachtig uit dankzij treffers van Mitch Verstraaten (46ste minuut) en een feilloos benutte strafschop van Okki van Dalen: 0-4.  Doelman Jeffrey Koch haakte Douwe Zwaan na een voortreffelijke pass van Tom van de Rijdt (65ste minnut). Olympia’18 kreeg zeker nog 2 goede mogelijkheden om  de zege nog meer reliëf te geven. Douwe Zwaan schoot tegen de  lat en Yannick Baudet miste net na een soepele combinatie met invaller Jochem Zwaan.
Zondag  4 februari ontvangt Olympia’18 om 14.30 uur in eigen huis het sterke Vianen Vooruit voor de eerste wedstrijd van de  retourronde. In Vianen werd het eind september vorig jaar bij de start van de competitie, na een spannende wedstrijd,  0-0