Weer puntendeling Olympia'18 en Berghem Sport; Olympia'18 toch koploper

Geplaatst op: Zondag 29 april 2018
In de strijd om de tweede periode is Olympia'18 tegen Berghem Sport niet verder gekomen dan een gelijkspel, 2-2. Ook in Berghem werd het destijds gelijk en wel 1-1. Beide teams konden bij winst de tweede periodetitel pakken. Nu heeft Nooit Gedacht  uit Geffen de beste papieren; de laatste wedstrijd spelen ze tegen Handel. Na de inhaalwedstrijd van Nooit Gedacht op 10 mei is de tweede periodewinnaar pas bekend. Ondanks een gelijkspel is Olympia'18 nu de koploper, Volkel verloor en DAW speelde ook gelijk.

De wedstrijd werd van meet af aan met veel inzet gespeeld. Na vasthouden van Bastiaan Görts in het strafschopgebied kende scheidsrechter Kerkhof een strafschop toe aan Berghem Sport. Donny van Herpen benutte deze buitenkans, 0-1 (13 min.). Uit een vrije trap van Okki van Dalen scoorde Douwe Zwaan al weer snel koppend de gelijkmaker, 1-1 (17 min.). Berghem kreeg hierop enkele riante kansen om weer de leiding te nemen maar keeper Jasper Görts of de Olympia-defensie voorkwamen een treffer. Toch nam Olympia vlak voor rust de leiding. Een corner van Okki van Dalen werd schitterend koppend afgerond door weer Douwe Zwaan, 2-1 (45 min.).

Ook in de tweede helft kreeg Olympia kansen om de score te verhogen. Mustafa Yilmaz en Furkan Sarioglu kregen de beste mogelijkheden. Ook Berghem kreeg nog kans om de score gelijk te trekken. en dat lukte even voor tijd. Levi Meulensteen probeerde een inzet van invaller Joël van den Berg nog van de doellijn weg te trappen, maar kwam een fractie te laat, 2-2 (84 min.). In blessuretijd was Berghem nog dicht bij de overwinning na een grote mogelijkheid.

Olympia stijgt toch nog een plaats in de rangschikking, ondanks dit ene punt, en is de nieuwe lijstaanvoerder in de Derde Klasse D. Ook DAW speelde gelijk, tegen Hapse Boys, en Volkel verloor andermaal, met 2-0 van Nooit Gedacht. Olympia heeft nu de koppositie te pakken, met evenveel punten voor DAW en Volkel. Olympia heeft een veel beter saldo. Alle drie deze teams hebben 37 punten uit 22 wedstrijden. Zondag 6 mei speelt Olympia weer thuis en wel tegen Boekel Sport, de nummer negen. Boekel won met maar liefst 6-0 bij Handel.