Olympia knokt zich terug en wint, 4-2

Geplaatst op: Zondag 30 september 2018
Olympia met coach Will Beijer heeft zichzelf thuis een heel  goede dienst bewezen. Na een 1-2 ruststand tegen Schadewijk uit Oss heeft de ploeg zich in de tweede helft prima hersteld en met inzet en power een verdiende overwinning uit het vuur gesleept, 4.2.

Na één wedstrijd spelen stonden beide teams op gelijke hoogte. Olympia had vorige week 2-2 gespeeld bij Vitesse in Gennep en Schadewijk thuis eveneens 2-2 tegen Excellent Oploo. Na een aftastend begin had Schadewijk de gevaarlijkste momenten. Nadat keeper Frank Beljaars op de 16-meterlijn de bal onvoldoende kon pareren na een inzet van Benjamin Duah kwam de bal voor de vrijstaande Dani van der Weg en dat was 0-1 (26 min.). Olympia kreeg minder grip op het spel en nadat Jochem Zwaan de bal niet weg kon werken haalde Benjamin Duah verwoestend uit, 0-2 (37 min.). Toch kwam Olympia nog voor rust verrassend op de aansluitingstreffer. Een dieptepass van Sam Luppes werd door Jordi Toonen met een bekeken lob over de uitgekomen keeper Martin Roelofs gelepeld, 1-2 (43 min.).

De tweede helft leek voor Olympia goed te beginnen. Toen Douwe Zwaan binnen de 16 meter werd neergetrokken mocht Okki van Dalen uit de penalty Olympia op gelijke hoogte brengen. Zijn inzet werd echter door keeper Martin Roelofs gekeerd en in de rebound ging de bal over (54 min.). Maar Olympia bleef aandringen en uit een schier onmogelijke hoek vanaf de achterlijn bracht Mitch Verstraaten Olympia op gelijke hoogte, 2-2 (71 min). En de vreugde was nog niet bekoeld of Ramon Bulkens bracht de stand op 3-2 (72 min.). Schadewijk was aangeslagen en leeggespeeld en had hierop geen weerwoord meer. En uit een corner van Okki van Daalen bracht Douwe Zwaan met een katachtige sprong de 4-2 op het scorebord (90+3 min.). Olympia had met volharding en doorzetten uit een schijnbaar hopeloze achterstand van 0-2 deze naar een prima 4-2 zrege geknokt.

Basisspelers Olympia'18: Frank Beljaars, Ramon Bulkens, Mitch Verstraaten, Jochem Zwaan, Bas Janssen, Yannick Baudet, Jordi Toonen, Okki van Dalen, Douwe Zwaan, Sam Luppes, Mustafa Yilmaz.
Ingevallen wisselspelers: Furkan Sarioglu, Bastiaan Görts, Tijmen Philips.

Olympia staat nu op plaats drie in de ranglijst met 4 punten uit 2 wedstrijden. Komende zondag speelt Olympia weer thuis en wel tegen Ulysses uit Megen, dat de laatste plaats inneemt met 0 punten.